Wirtualny spacer

Bar

Zasmakuj w naszych słodkościach, naszych naturalnych sokach i naszym cydrze.

Bar to miejsce w hotelu w którym charakterystyczny zapach kawy przyciąga wszystkich miłośników tego napoju.

Naszym Gościom oferujemy wysokiej jakości kawę wraz z własnymi wypiekami cukierniczymi. Bar połączony jest ze słonecznym tarasem zewnętrznym na którym można poczytać codzienną gazetę rozkoszując się pyszną kawą lub naturalnymi sokami oraz świeżo upieczoną domową szarlotką Szefa Kuchni.

Szczególnie polecamy Nasze NATURALNE SOKI. To wyjątkowy, naturalny produkt wytwarzany z Naszych grójeckich sadów. Soki pozyskiwane są w procesie tłoczenia, który pozwala na zachowanie pełni smaku, aromatu i przede wszystkim składników odżywczych, które kryje w sobie.

Dlaczego nasze naturalne soki są tak zdrowe ?

Mętne soki jabłkowe zapobiegają nowotworom i starzeniu się oraz wspomagają ogólną odporność organizmu. Żaden klarowny sok nie ma takich właściwości. Dlatego profilaktycznie dorosły człowiek powinien wypijać jedną lub dwie szklanki soku jabłkowego dziennie, koniecznie mętnego nie klarownego.

Gorąco polecamy CYDR CHYLICZKI. Nasz cydr jest półmusującym napojem alkoholowym wyprodukowanym według tradycyjnych receptur ze świeżych mazowieckich jabłek. Jest orzeźwiający i bogaty w naturalne antyoksydanty, nie zawiera sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Dzięki powolnej fermentacji w niskiej temperaturze zachowuje naturalny jabłkowy aromat i smak. Nie jest pasteryzowany ani filtrowany, dlatego na dnie butelki może pojawić się delikatny osad. Najlepiej smakuje schłodzony w temp. 10 o – 12 o C. Jest produkowany podobnie jak tradycyjne musujące wina gronowe.

Sok jabłkowy tłoczony jest jesienią ze świeżo zbieranych dojrzałych jabłek starych odmian: m.in. Ananas, Bankroft, Grochówka, Boskoop, Starking, Rapa. Fermentacja soku trwa ok. 2 miesięcy, następnie cydr jest butelkowany, butelki zamykane są naturalnym korkiem ze stalowym koszyczkiem i zachodzi w nich wtórna fermentacja powodująca lekkie musowanie cydru. Po 2-4 miesiącach cydr jest dojrzały, jego pełne walory smakowe utrzymują się co najmniej 2 lata. Należy go przechowywać w chłodnym miejscu. 

Nie znasz
jeszcze daty?

Poznaj nasze bogate pakiety pobytowe dostępne tylko na naszej stronie www!

Znasz
termin pobytu?

Sprawdź ceny i dostępność. Rezerwuj z gwarancją najniższej ceny!

Przyjazd
20
paź 2017
Wyjazd
21
paź 2017
Kup
prezent

Podaruj niezapomniany prezent w postaci pobytu lub odprężającego zabiegu.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij